Home > Posts > ΕΦΕΤ-ος θ’αλλάξει κάτι;

ΕΦΕΤ-ος θ’αλλάξει κάτι;

Με αφορμή τον ορισμό του Γιάννη Μίχα ως νέου προέδρου του ΕΦΕΤ, θυμήθηκα σε σχετική συζήτηση στο Facebook μια πολύ κακή εμπειρία που είχα με τον ΕΦΕΤ:

Πρόσφατα έζησα μια τραγελαφική ιστορία μετά από ενημέρωση του ΕΦΕΤ μέσω τους website του για μια προβληματική συσκευασία αποξηραμένων σύκων που είχα βρεί. Κατέληξε να με καλέσουν μάρτυρα ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ (!!!) στη Βόρεια Ευβοια όπου ήταν η έδρα του συνεταιρισμού Ταξιάρχη (πάλι καλά που δεν ήταν στην Ξάνθη δηλαδή), φυσικά με δικά μου έξοδα (γιατί έπρεπε να πας στην άλλη άκρη της Εύβοιας [μέσω καραβιού και εθνικής Αθηνών-Θεσ/νίκης αφού ο δρόμος από Βόρεια σε Νότια Εύβοια είναι χάλια] για να πάρεις πενιχρά οδοιποροικά). Δεν ήρθε κανείς από τον ΕΦΕΤ, ενώ εγώ αν δεν πήγαινα θα πλήρωνα διοικητικό πρόστιμο και μπορούσε να διατάξει και βίαιη προσαγωγή μου η πρωτοδίκης (έγραφε “ποινική δίκη” [μήνυση γι’αγορανομική παράβαση βλέπετε] το χαρτί). Αντί δηλαδή να κάνουν σύσταση στον (παλιό γνωστό εξαγωγικό) συνεταιρισμό ια να βελτιώσει αν γίνεται τις διαδικασίες τις (υπήρχαν πετραδάκια μέσα στη συσκευασία λόγω του τρόπου που γίνεται η παραγωγή του προϊόντος [περιμένουν να ωριμάσει και να πέσει στο έδαφος, μετά τα ξεπλένουν υπό πίεση, απολυμαίνουν, ξεραίνουν κλπ.]) και να ελέγχξουν δειγματοληπτικά για μικροβιακό φορτία κάποιες συσκευασίες όπως τους είχα ζητήσει να κάνουν μια μήνυση στον τότε πρόεδρο του συνεταιρισμού και ξέγνοιασε ο ανευθυνουπεύθυνος υπάλληλος του ΕΦΕΤ. Φυσικά εγώ “αθώωσα” τον άθρωπο και έκραξα τον ΕΦΕΤ στο δικατήριο. Το πιο ωραίο είναι πως τους είχαν καταγγείλει για “προσθήκη μη επιτρεπόμενων ουσιών σε προϊόντα”, λες και είχαν βάλει χαλικάκια για να κάνουν πιο τραγανά τα αποξηραμένα σύκα. Απίστευτη επίδειξη δημοσιοϋπαλληλισμού δηλαδή.

Λέγοντας για το δικαστήριο, εκεί έβλεπες πως το μεταβατικό πρωτοδικείο Χαλκίδας (που συνεδρίαζε για κάποιο λόγο στο Ειρηνοδικείο Ιστιαίας ενώ αξιοπρεπής δρόμος Ιστιαία-Χαλκίδα δεν υπάρχει όπως έλεγα παραπάνω) απασχολούταν με υποθέσεις παιδιών που είχαν πιαστεί πριν χρόνια να οδηγούν μηχανάκι χωρίς άδεια. Σε όλες αυτές αφού έκανε αυστηρές συστάσεις στους γονείς η δικαστής τους έλεγε πως κακώς έχει πάει σε αυτό το δικαστήριο η υπόθεση και πως θα κριθεί από δικαστήριο ανηλίκων αλλά μην ανησυχούν γιατί μέχρι τότε θα έχει παραγραφεί!!!

Δηλαδή από την Τροχαία (;;;) για να πέσουν τα παιδιά στα μαλακά έστελναν σε άλλο δικαστήριο τις υποθέσεις με σύστημα. Και το ηλίθιο κράτος αντί ν’αλλάξει το νόμο σε υποχρεωτικό σεμινάριο για τα ατυχήματα (ή και κοινωνική εργασία σε ορθοπεδικό τμήμα νοσοκομείου) για τα παιδιά αυτά και δέσμευση του οχήματος ή κάτι τέτοιο μέχρι να βγάλουν άδεια οδήγησης ταλαιπωρεί όσους περιμένουν για άλλες υποθέσεις που τελικά πολλές φορές αναβάλλονται και άντε να ξαναπάς (στο τσάκ πρόλαβε και εκδικάστηκε η δικιά μου – μου είχαν προτείνει να πάρω ψεύτικο χαρτί από νοσοκομείο και να μην πάω, εκεί έχουμε καταντήσει με το κωλοσύστημα της “δικαιοσύνης” στην Ελλάδα)

…φυσικά το σύστημα αυτό βολεύει τους δικηγόρους (μάλιστα έπρεπε να πάρεις δικηγόρο από τον τοπικό σύλλογο να σε αντιπροσωπεύσει) που παίρναν παράσταση (με ελάχιστη αμοιβή καθορισμένη από το νόμο) και έτσι έπαιρνε και ο δικηγορικός σύλλογος το μερτικό του για να εισπράτουν και όσοι δικηγόροι είναι ανίκανοι να βρούν πελάτες (!!!) και ως γνωστό στη βουλή δικηγόροι, γιατροί και πολιτικοί μηχανικοί ψηφίζουν νόμους τόσα χρόνια. Και μετά ήρθε το ΔΝΤ και επιτέλους άρχισαν να καταρρέουν όλα αυτά τα εκτρωματικά νομοθετήματα…

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: