Home > Uncategorized > Μη δώσεις ποτέ φακελάκι, κατάγγειλέ το: τηλ. 2108779700 (Ελλ. Αστυνομία)

Μη δώσεις ποτέ φακελάκι, κατάγγειλέ το: τηλ. 2108779700 (Ελλ. Αστυνομία)

Fakelaki

Προφανώς το παραπάνω τηλέφωνο ισχύει για οποιοδήποτε φακελάκι, όχι μόνο σε ιατρούς

Advertisements
Categories: Uncategorized Tags:
 1. 2011/02/17 at 07:09

  από http://www.cpapoutsis.gr/Document.aspx?ID=1839

  “Στο άρθρο 5, στο οποίο έγινε και χθες ιδιαίτερη μνεία λόγω της σπουδαιότητάς του στον πόλεμο κατά της διαφθοράς στο δημόσιο, πρέπει να πω ότι υπάρχει διττή διεύρυνση της αποστολής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.

  Αυτή αφορά και στο υποκείμενο και στο αντικείμενο της έρευνας. Δηλαδή διευρύνεται καταρχάς ο κύκλος των ερευνώμενων προσώπων που είναι πλέον όλοι οι υπάλληλοι και λειτουργοί του στενού και ευρύτερου δημοσίου τομέα, αλλά και οι υπάλληλοι και οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των διεθνών οργανισμών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Πρέπει να πω εδώ, ειδικά για τους διεθνείς οργανισμούς, ότι ο έλεγχος των υπαλλήλων και αξιωματούχων τους είναι κάτι που έχει ζητήσει και η οργάνωση «Διαφάνεια Ελλάς».

  Από την άλλη πλευρά, διευρύνεται και ο κύκλος αδικημάτων περί την υπηρεσία που ερευνά η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, καθώς μέχρι σήμερα ερευνούσε μόνο το αδίκημα της δωροδοκίας, ενώ τώρα πια διερευνά όλα τα αδικήματα που συνιστούν διαφθορά σύμφωνα με τη Σύμβαση του ΟΗΕ κατά της διαφθοράς, η οποία κυρώθηκε στη χώρα μας με το ν.3666/2008.

  Όπως αντιλαμβάνεστε, αυτά σε συνδυασμό με την πρόβλεψη εφοδιασμού της Υπηρεσίας με εργαλεία, όπως η απλούστευση άρσης φορολογικού, τραπεζικού και χρηματιστηριακού απορρήτου, αλλά και με εξειδικευμένο προσωπικό, το οποίο έχει και κίνητρα ευδόκιμης υπηρεσίας, σηματοδοτούν την έναρξη μιας νέας εποχής στην καταπολέμηση της διαφθοράς στο δημόσιο και αποτελούν παράλληλα την υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων του ΠΑΣΟΚ για καταπολέμηση της διαφθοράς σε όλα τα επίπεδα.

  Θέλω να πιστεύω ότι τα αποτελέσματα της λειτουργίας της νέας, ενισχυμένης Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων θα έρθουν πολύ σύντομα και θα δώσουν απαντήσεις εντός και εκτός Ελλάδος, σε όλους όσους μέμφονται το ελληνικό κράτος ότι υποθάλπει τη διαφθορά δια της αδράνειας και της συγκάλυψης, αλλά και ότι, πάνω απ’όλα, θα πείσει τους έλληνες πολίτες και την κοινωνία που έχουν υποφέρει τόσο πολύ από τα κρούσματα διαφθοράς, ότι η ελληνική δημόσια διοίκηση αλλάζει.

  Ότι μπαίνει σε μια νέα εποχή όπου δεν χωρούν καταχρήσεις δημόσιας εξουσίας εις βάρος πολιτών που απλώς θέλουν να ασκήσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους, με τρόπους διαφανείς και όχι με συναλλαγές κάτω από το τραπέζι, αλλά και με ισότητα απέναντι στο νόμο.

  Αυτά τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο άρθρο 5, είναι εν τέλει κ.συνάδελφοι, μία δέσμη εγγυήσεων προς την πληγωμένη ελληνική κοινωνία, προς τους πληγωμένους θεσμούς της δημοκρατίας μας ότι μπαίνει πια ένας φραγμός σε κάθε πρακτική που αντιστρατεύεται τις αρχές της ορθής διαχείρισης των δημοσίων υποθέσεων, της δημόσιας εξουσίας και της δημόσιας περιουσίας.”

 2. 2011/04/04 at 18:15

  στο http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=3819&Itemid=657&lang= αναφέρει:

  Πού και με ποιον τρόπο μπορώ να καταγγείλω περιπτώσεις διαφθοράς λειτουργών στο δημόσιο τομέα; Σε ποιο τηλέφωνο να καλέσω;

  Τηλεφωνικά : Τηλ. Κέντρο: 210-8779700 (όλο το 24ωρο)
  Με Fax: 210-6899675
  Ηλεκτρονικά: e-mail: dey1@otenet.gr
  Εγγράφως : Ταχυδρομική δ/νση: Λεωφ. Κηφισίας 23 Τ.Κ. 152 23, Μαρούσι

 1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: